Svenska uppfinningar

Sverige har alltid haft och har många uppfinnare, människor som verkligen drivs av att de vill förenkla, förbättra och skapa uppfinningar. Många svenska uppfinningar har gått till historien och används dagligen världen över. Ta till exempel John Ericssons propeller, som inte bara gjorde att nordsidan vann det amerikanska inbördeskriget, utan framförallt för att det förändrade sjöfarten för alltid.

Gustaf Dahléns klippljusapparat, som gjorde att fyrar kunde blinka och därmed förenklade navigation på havet i mörker, eller Johan Petter Johanssons skiftnyckel, ett verktyg som används dagligen på verkstäder världen över.

För att inte glömma bort vår nutida kanske allra mest kända uppfinnare Håkan Lans som bland annat har utvecklat datorgrafiken och lagt grunden till det system som används för navigation och varseblivning både till havs och av flyget.

Svenska uppfinningar Blixtlås

Är du den som skapar framtidens uppfinningar?

Uppfinningar kräver en ekonomi

Är du en av nutidens uppfinnare, men saknar de pengar som krävs för att realisera dina uppfinningar, då kan IQube kanske hjälpa dig. IQube finns till och jobbar för uppfinnare. Har du en bra idé som du vill förverkliga så kan IQube hjälpa dig. Deras affärsidé är att framförallt hjälpa entreprenörer att snabbare komma ut med produkter i handeln och att se till att uppfinnare kan realisera och förverkliga sina idéer.

IQube är ett helsvenskt företag, startat av Johan Staël von Holstein 2004 och företaget har, för närvarande, kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Luleå. Naturligtvis så räknar ett företag som IQube med att tjäna en hel del pengar på din uppfinning eller idé, men det är väl inte mer än rätt för den hjälp du får i utbyte.

Så har du idén men inte pengarna för att realisera den, då finns det inte så många alternativ. Antingen så hittar du någon som tror på din idé och är beredd att verkligen satsa på den, eller så låter du den falla i glömska. Om du i stället väljer att låta någon annan gå in och hjälpa dig ekonomiskt så är du långt ifrån den första.

Asea, numera ABB, Asea Brown Boveri, med en verksamhet i cirka 100 länder världen över och omkring 1400 anställda, startade just på det sättet 1883, genom att låta någon annan tillverka, marknadsföra och sälja deras uppfinningar. Trots allt så är det ju så att man inte kan vara bra på precis allt. Bättre då att själv koncentrera sig på de delar man kan bäst.

Svenska uppfinningar Skiftnyckel

Dina idéer kan förändra världen

Om du vänder dig till IQube och presenterar din idé så kommer de dels att undersöka idéns ekonomiska potential men även undersöka hur den skall kunna säljas in på allra bästa sätt. Det är alltså inte alls så att du säljer ut din uppfinning, utan i stället så ger du den mer muskler och en riktig chans att realiseras och nå ut på marknaden.

Det här ger dig en större trygghet och bättre möjligheter att komma med flera uppfinningar i framtiden. Något som både du och hela världen får en större glädje av än om dina idéer bara ligger bortglömda i skrivbordslådan. Så vad finns det egentligen för anledning för dig att tveka och kontakta IQube?

Att tänka ut en riktigt bra idé, att komma på en lösning på ett problem som världens uppfinnare brottats med, kanske under årtionden, eller kanske inte ens insett att det faktiskt går att lösa på ett helt annorlunda, enklare sätt, är bara det en belöning i sig.

Men naturligtvis så måste den fantastiska idén få en chans att lämna den teoretiska tanken och i stället bli en verklig produkt, vad är den egentligen annars värd? Så har man själv inte det ekonomiska underlaget för att förverkliga sin idé eller kanske inte ens något intresse för affärer så är ens uppfinningar inget värda om man inte hittar någon annan som till exempel IQube som är beredda att helhjärtat satsa ekonomiskt på idéerna.

Svenska uppfinningar Kullager

Så utnyttja den hjälp som finns

Så hur gör du då, nu när du sitter där med din uppfinning eller dina uppfinningar och vill försöka hitta en mecenat, någon som verkligen är beredd att satsa pengar på dina fantastiska idéer? Det första du bör göra är alltid att söka ett patent. Detta är en första riktig test av din idé, är den verkligen så unik som du tror eller har någon annan redan kommit upp med samma idéer tidigare?

Men även om din idé inte är helt ny så kan den ändå vara värd att satsa på, men det blir naturligtvis lite mera komplicerat med rättigheter och då behöver du verkligen ett ekonomiskt starkt företag som står bakom och stöttar dig hela vägen. Så tillåt dina uppfinningar att få utvecklas med hjälp av ett företag som verkligen kan bygga företag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *