IQube Starta företag

IQube

Tillhör du den gruppen av människor med uppfinningsrikedom och kreativitet nog för att utveckla en redan existerande produkt eller har du kanske till och med redan utvecklat en egen produkt eller idé? I så fall är IQube till för dig.

IQube finns till för att hjälpa dig på vägen. Sitter du på nästa stora grej, en sak som du vet kommer att bli nästa snackis på stan? Det kan vara svårt att veta vart man då ska vända sig, och nära nog övermäktigt att ta tag i det hela själv.

Behöver du till exempel få ut dina produkter i butiker eller omsätta din idé i handling? Vet du med dig att du sitter på en idé eller uppfinning som världen helt enkelt inte kan klara sig utan?

IQube - för Sveriges kreatörer

IQube – för Sveriges kreatörer

IQube – för alla kreatörer

Under många hundra år har Sverige varit fullt av framstående, framgångsrika uppfinnare och entreprenörer av olika slag. Från Sverige kommer många av de verktyg och redskap som idag används dagligen världen över.

Hur hade livet sett ut om svenskarna inte hade uppfunnit dynamiten, blixtlåset, tändstickan eller – på senare tid – pacemakern som räddat så många liv? IQube är säkra på att det finns minst lika många livsnödvändiga uppfinningar kvar ute i folks hobbyrum eller verkstäder. Ta därför mod till dig och sök upp någon som kan hjälpa dig ta det där sista steget!

I modern tid behöver inte ens din uppfinning vara av fysisk karaktär. Sedan datorer, internet och digitala verktyg slog igenom i varje hem på nittiotalet så har de också blivit till verktyg för entreprenörer och uppfinnare. Släng bara ett öga på Spotify och Minecraft till exempel.

Skaparna är idag multimiljardärer och allt började med en dator och en idé. Det spelar ingen roll om din uppfinning är av fysisk eller digital karaktär, IQube har resurser för att utveckla båda varianterna. Genom IQube får du den hjälpen, om det så är med konstruktiv kritik, eller tips på vägar du kan gå för att nå ut till konsumenter.

Från idé till verklighet

Från idé till verklighet

Du kanske bara har gått runt och funderat på om det ändå inte vore en bra idé, de där bebiskläderna med inbyggd mopp (oroa dig inte, för det finns redan), hundparaplyet (det också) eller barnvagnen med inbyggd sparkcykel (ja, det med). IQube är ändå till för just dig. Med bred kompetens får du allt det du behöver för att ta din uppfinning vidare till nästa nivå och möjligheten att få den där sista lilla knuffen som får dig att äntligen komma igång.

IQube är kort sagt till för alla kreativa och uppfinningsrika människor i vårt avlånga land, alla ni som tror att just er idé kan modernisera någon förlegad metod i samhället eller ni som vet med er att det ni har i lager får människors liv att förändras till det bättre.

IQube finns för att det är allmänt känt att det kan vara svårt att få tummen ur ibland, inte bara på grund av osäkerhet utan ibland även för att man inte har möjlighet att ta projektet vidare sjäv. Så varför tveka? Ta nu det första steget mot att förverkliga din dröm och se vad det kan leda till!

Konstruktiv kritik och återkoppling är viktig

Konstruktiv kritik och återkoppling är viktig

Enligt Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm, KTH, så är konstruktiv kritik och återkoppling helt nödvändig för att ett arbete ska bli så bra som möjligt. Detta gäller förstås oavsett om arbetet är i fysisk eller kreativ form.

På IQube kommer du att hitta vanliga frågeställningar, problemlösningar och återkopplingar som kan få dig att sluta sitta fast i samma gamla hjulspår och komma igång igen. Du kommer även hitta kontaktuppgifter till företag eller personer som ger dig en möjlighet att få ut din uppfinning eller idé på marknaden så att alla kan ta del av den och så att du kan börja tjäna pengar.

Om du genom IQube kan kväva barnsjukdomarna i sin linda och konkretisera vad du vill att din uppfinning ska göra, utveckla och fullända den, då kommer du snabbare nå ut till den marknad du från början ville nå med din idé. Här finns alltså all den hjälpen att få.

Det är genom IQubes samlade kompetens, tips och konstruktiva kritik som du kan ta nästa steg, och på det sättet ge din uppfinning eller idé det där lilla extra som gör att den sticker ut hos Patentverket och i handeln. På det sättet undviker du också att få avslag på det du lagt ner så mycket tid på.

Detta hjälper IQube dig

Vanliga fel och frågor

Ett vanligt fel som många gör när de färdigställer sin uppfinning, idé, hemsida eller vad det nu må gälla är att de gör den för lik något som redan finns på marknaden. Detta leder vanligtvis till ett avslag hos Patentverket, vilket till och med kan leda till stämningar och otrevliga rättsfall.

Detta hjälper IQube dig givetvis också att undvika: för att slippa bli betalningsskyldig till något stort företag för att du oavsiktligen råkat ge ut en produkt som redan finns på marknaden. Detta och mycket mer hjälper IQube dig med. IQubes vision är att alla entreprenörer ska ha en chans att visa upp sin produkt för offentligheten och få den uppmärksamhet och uppskattning den förtjänar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *